Over ons

Mogen wij ons even voorstellen?

Wij zijn Arie, Truus, en de kinderen Iris en Jeffrey de Ruiter, we wonen in Nieuw-Lekkerland te Zuid Holland.

Wij waren tot voor kort een doorsnee gezin, vader, moeder en twee kinderen en  jawel, een jongen en een meisje. Tot voor kort..... toen een familielid van ons een Bernersennenhond aanschafte, was onze interesse in deze hond onmiddellijk gewekt, wat een mooie maar vooral ook lieve honden waren dit! We besloten om ons bij dezelfde fokker op de wachtlijst te laten plaatsen voor een teefje van dit ras. Na enige tijd (veel te lang) werden we de troste eigenaren van onze eerste Berner. We noemden haar Senna Montagna haar kennelnaam ; Jelängerjelieber. Senna is een kind van Yakumba (wie kent hem niet) en Nebula Christa Jelängerjelieber. Senna is een zeer lieve, rustige Berner van het ouderwetse zware type. We hebben diverse show's met haar gelopen waar ze het goed deed.

Tja, dan ga je denken.... één is geen. Het beviel ons gezinnetje zo goed dat we al snel besloten dat er een tweede Berner bij moest komen. Natuurlijk bij "onze" fokker. We moesten wel weer even wachten, maar toen kwam het bericht, moeder Zirbel was bevallen en wel van 15 pups!! Het werd een hele gebeurtenis omtrent de puppies, we zijn vaak gaan kijken hoe ze groeiden en toen de pups 8 weken waren zijn we zelfs in TV studio geweest bij TV Rijnmond en ook SBS Hart van Nederland vond dit zo'n leuke gebeurtenis, dat ze het kwamen filmen en ook uitzonden. Natuurlijk zorgden we ervoor dat we er als toekomstige baasjes bij waren. 

Onze tweede Berner werd ook een teefje we noemden haar Luna Coligna Jelängerjelieber, haar moeder is Zirbel en haar vader Alladdin van het Stokerybos. Luna is een hele mooie Berner, die heel goed in elkaar zit en zich goed bewegen kan. Ook met haar hebben we al vele show's gelopen en afgelopen jaar werd ze op de Winner in Amsterdam uitgeroepen tot Jeugd Winster 2004!! dat we enorm trots zijn spreekt voor zich.

 We zijn enorm blij met onze honden en kunnen ons een leven zonder hen niet meer voorstellen. We zijn ook blij dat we een goed kontakt hebben met onze fokkers, we gaan samen naar show's en volgen cursussen en wat ook heel leuk is onze fokkers geven op vrijdag avond ringtraining bij de KC Gorinchem en steken we heel wat van op, want showen is toch echt meer dan een rondje rennen! Waar zo'n Bernervirus al niet toe kan leiden.